• Volvo FL detail

Volvo FL detail

Ontdek de Volvo FL bij Nijwa

Distributie in de binnenstad vraagt om een vrachtwagen met speciale kwaliteiten. De Volvo FL combineert zorgeloos bezit met superieure rijeigenschappen voor de klasse van 12 tot 18 ton.

De nieuwe Volvo FL is nu leverbaar in een versie van 12 ton met 4 cilinders. De truck is uitgerust met de krachtigste motor uit het segment (D5 met 240 pk), een geoptimaliseerde I-Sync-versnellingsbak en weegt 500 kg minder dan een vergelijkbaar voertuig met 6 cilinders. De truck kan de concurrentie makkelijker aan dankzij een grotere laadcapaciteit, betere rijeigenschappen en goede mogelijkheden om te manoeuvreren in drukke stadscentra. Wilt u meer informatie over de Volvo FL neem direct contact met ons op of bezoek uw Nijwa-vestiging.Met de gratis Nijwa trucktraining haalt u het beste uit uw Volvo FL

De Volvo FL is de superieure distributietruck voor in de stad. Nijwa doet daar nog een schepje bovenop: wij willen graag dat u het beste uit uw truck haalt en dat deze zo optimaal mogelijk presteert. Daarom krijgt u bij aanschaf van een Volvo FL een gratis Nijwa trucktraining.

Meer informatie over de gratis Nijwa trucktrainingHet Euro 6-motorenprogramma

Euro 6-motor

Volvo Trucks levert een compleet motorenprogramma met een brede, vlakke koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid, betere rijeigenschappen en operationele efficiency, met name in stedelijk verkeer.


Volvo FL veiliger dan ooit

Volvo FL veiligheid

Het werken in en rond de Volvo FL is veiliger dan ooit. Voorzieningen als ESP (Electronic Stability Program), een ergonomisch verbeterde chauffeursstoel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en dagrijverlichting met ledlampen aan de voorkant in combinatie met achterlichten, maken de Volvo FL tot de veiligste in zijn klasse. Niet alleen is de veiligheid verbeterd voor chauffeurs, voetgangers en andere weggebruikers; deze voorzieningen resulteren ook in minder ongelukken en daardoor minder uitval.


Grotere beschikbaarheid

Volvo FL beschikbaarheid

De Volvo FL is ontworpen voor een betrouwbaarheid op de lange termijn en probleemloos eigendom. Dit wordt ondersteund door het Nijwa Gold Servicecontract, dat verder is uitgebreid. Met dit contract hebben de essentiële systemen van de truck een draadloze verbinding met de Nijwa-werkplaats. Dit betekent dat onderhoud alleen wordt uitgevoerd wanneer dat nodig is, waardoor de beschikbaarheid van het voertuig wordt geoptimaliseerd. Behalve een uniek onderhoudsschema op basis van individuele vereisten wordt de beschikbaarheid vergroot, zodat uw bedrijfsvoering nog efficiënter wordt.

De perfecte aandrijving

Als het gaat om stedelijke transporten, krijgt de Volvo FL elke taak geklaard. Op tijd, elke keer weer. De efficiency en de betrouwbaarheid worden geleverd door de aandrijflijn van de FL: een combinatie van zuinige Volvo-motoren en de best mogelijke versnellingsbakken, allemaal aangepast aan uw specifieke vereisten.

Volvo FL aandrijflijn
De Volvo FL-motoren zijn ontwikkeld en gebouwd door Volvo. Ze leveren een indrukwekkend vermogen en koppel, en een nabehandelingssysteem dat voldoet aan de strengste voorschriften. Bovendien zijn de motoren uitgerust met kenmerken zoals gesloten carterventilatie, minimale olielekkage en een turbo met variabele geometrie, waardoor de turbo van de motor zich kan aanpassen aan de omstandigheden.

Motoren:

D5K (210 of 240 pk)
D8K (250 of 280 pk)

Versnellingsbakken:

I-Sync (6 versnellingen)
Handgeschakeld (6 of 9 versnellingen)
Automatisch (6 versnellingen)

Achterassen:

Drie onderhoudsvrije solo-assen met enkele reductie, en een maximale asbelasting tussen 8,5 en 11,5 ton.

Enkele reductie (3 modellen) (maximaal toelaatbaar treingewicht: 19-36 ton)
Naafreductie (Volvo FL 4x4) (Maximaal toelaatbaar treingewicht: 40 ton)

I-sync Volvo FL
Met de automatische I-Sync-transmissie en de zes versnellingen van de Volvo FL (beschikbaar in twee uitvoeringen, zowel voor de D5K als de D8K) kunt u uw werk nu nog makkelijker uitvoeren. I-Sync biedt de luxe van schakelen zonder koppelingspedaal, wat rijden in de binnenstad, met veelvuldig starten en stoppen, tot een uitje maakt. Aangepast aan distributieverkeer in de binnenstad, geoptimaliseerd voor uw comfort.

Comfortabel door de stad

Volvo FL cabine

De Volvo FL-cabine is veiligheid, stijl en rijcomfort. De buitenkant van de Volvo FL-cabine is gemakkelijk te herkennen. Met de indrukwekkende, zwarte frontgrille trekt de wagen zeker de aandacht terwijl de aerodynamische lijnen en het slanke exterieur de chauffeur uitstekende rijeigenschappen en manoeuvreerbaarheid bieden. Afhankelijk van uw eisen zijn er drie afmetingen beschikbaar: de dagcabine, de comfortcabine en de manschappencabine.

Dagcabine

Interieur:
hoogte 1605 mm
lengte 1600 mm
breedte 2100 mm

Comfortcabine

Interieur:
hoogte 1605 mm
lengte 2000 mm
breedte 2100 mm

Manschappencabine

Interieur:
hoogte 1605 mm
lengte 2980 mm
breedte 2100 mmErgonomisch vormgegeven truck

Volvo FL cabine

Wanneer u in uw dagelijkse routine vaak in en uit uw voertuig moet stappen, is een handige, ergonomisch vormgegeven instap een must. Binnenin maakt een ruim en comfortabel interieur met goed afgestemde functies uw truck tot een ontspannen plek waarin het prettig werken is.

Robuust chassis

Het chassis van de Volvo FL is voor slechts één doel geconstrueerd: ongeëvenaarde flexibiliteit. Met 10 tot 18 ton, 4×2 of 4×4 en een uitgebreide reeks specificaties is de truck gereed voor elk denkbare taak in de stedelijke omgeving. De chassisreeks voor de Volvo FL is verder uitgebreid, waaronder lichtgewicht varianten met treingewichten van 10 en 12 ton. Dit betekent dat u kunt kiezen uit een grote reeks modelcombinaties, variërend van 10 tot 18 ton.

Volvo FL 10 tot 18 ton
Speciaal is de 4x4 uitvoering. Deze beschikt over alle extra tractie en bodemvrijheid die u nodig heeft om ruwere omstandigheden met gemak aan te kunnen. Bij uitstek geschikt als servicetruck of speciaal aangepast voertuig voor gemeentelijke services.

Chassishoogten

Bij benadering:
Low: 810-830 mm
Medium: 860 mm
High: 950 mm
X-High: 960 mm
XX-High: 1175 mm

Wielbases

3,250-6,800 mm

Volvo FL VBI-systeem
Het Volvo FL-chassis kan worden besteld met een standaardopstelling of worden aangepast aan uw specifieke eisen. Dankzij het VBI-systeem (Volvo Bodybuilder Instructions) worden de doorlooptijden voor de carrosseriebouwer verkort en krijgt u in de kortst mogelijke tijd de perfecte truck, met een perfecte opbouw die is aangepast aan uw specifieke bedrijfsactiviteit.

Ik wil een offerte aanvragen

Neem contact met mij op

DE VOLVO FL KAN WORDEN UITGERUST MET DEZE CONFIGURATIES

Cabines

Volvo FL Cabines

Dagcabine
Comfortcabine
Manschappencabine

Ontdek het comfort

Motoren

Volvo FL Motoren

D5K (210, 240 pk)
D8K (250, 280 pk)

Perfecte aandrijving

Transmissie

Volvo FL Transmissie

I-Sync
Handgeschakelde versnellingsbak
Automatisch

Meer over I-Sync

Achterassen

Volvo FL Achterassen

Enkele reductie
Naafreductie

Treingewicht