• Volvo FE detail

Volvo FE detail

Ontdek Volvo Trucks Flexibele performers

Hoe effectief wilt u vandaag werken? De Volvo FE biedt het perfecte programma voor stedelijke en regionale distributie, lichte bouwtaken en utilities- en koeltransporten. Door onder andere het uitgebreide motorprogramma en de I-Shift-versnellingsbak is de Volvo FE zeer efficiënt en flexibel. Nijwa zorgt bovendien voor een complete reeks services, waardoor u uw nieuwe Volvo FE ten volle kunt benutten. Wilt u meer informatie over de Volvo FE neem direct contact met ons op of bezoek uw Nijwa-vestiging.


Met de gratis Nijwa trucktraining haalt u het beste uit uw Volvo FE

De Volvo FE is ontworpen voor een hoog rendement. Nijwa doet daar nog een schepje bovenop: wij willen graag dat u het beste uit uw truck haalt en dat deze zo optimaal mogelijk presteert. Daarom krijgt u bij aanschaf van een Volvo FE een gratis Nijwa trucktraining.

Meer informatie over de gratis Nijwa trucktraining


Uw truck is onze zaak

Ga een partnerschap met Nijwa aan en u krijgt toegang tot essentiële services, die erop gericht zijn uw bedrijf te ondersteunen. Wij zorgen voor uw truck zodat u dat niet hoeft te doen. Daardoor levert het gebruik minder stress en meer winst op. Het komt erop neer dat u met een van de beste distributietrucks ter wereld kunt rijden, zonder zorgen. Uitgaande van uw wensen en eisen stellen wij een complete oplossing samen, compleet met servicecontracten, pakketten voor zuinig rijden, Cursus Code 95 voor uw chauffeurs, wagenparkbeheer, financiële- en verzekeringsovereenkomsten.


Volvo FE is veiliger rondom

Volvo FE Veiligheid

Het werken in en rond de Volvo FE is veiliger dan ooit. Nieuwe voorzieningen zijn ESP (Electronic Stability Program), een ergonomisch verbeterde chauffeursstoel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en dagrijverlichting met LED-lampen aan de voorkant in combinatie met achterlichten. Ook is de Volvo FE nu verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control en instelbare snelheidsbegrenzer. Deze voorzieningen resulteren in minder ongelukken en daardoor minder uitval.


Grotere beschikbaarheid

Volvo FE beschikbaarheid

De Volvo FE is ontworpen voor een betrouwbaarheid op de lange termijn en probleemloos eigendom. Dit wordt ondersteund door het Nijwa Gold Servicecontract dat verder is uitgebreid. Met dit contract hebben de essentiële systemen van de truck een draadloze verbinding met de Volvo-werkplaats. Dit betekent dat onderhoud alleen wordt uitgevoerd wanneer dat nodig is, waardoor de beschikbaarheid van het voertuig wordt geoptimaliseerd. Behalve een uniek onderhoudsschema op basis van individuele vereisten wordt de beschikbaarheid vergroot, zodat uw bedrijfsvoering nog efficiënter wordt.

Het Euro 6-motorenprogramma

Het motorenprogramma van de Volvo FE omvat een door Volvo Trucks ontwikkelde 8-liter motor met varianten van 250 pk tot 350 pk. Al deze motoren zijn geschikt voor HVO (synthetische diesel gemaakt van afval- en reststromen). Een variant van de  D8K320-motor werkt op zuivere biodiesel (Rapeseed Oil Methyl Esters, RME B100). Tevens is een 9-liter motor met 320 pk beschikbaar die werkt op  Compressed Natural Gas (CNG). 

De nieuwe motoren leveren een bredere, vlakkere koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, met name in stedelijk verkeer.


Leverbaar met I-shift-versnellingsbak

Volvo FE I-Shift

De Volvo FE is leverbaar met de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak. I-Shift zorgt dat de motor te allen tijde optimaal werkt en verlicht zowel de fysieke als de mentale belasting voor de chauffeur. Het resultaat is dat de chauffeur zuiniger en comfortabeler kan rijden, en dat zelfs in veeleisende stedelijke omgevingen.

Flexibeler dan ooit

Ook de PTO-opties bieden een flexibele keuze. Dat is begrijpelijk als je ziet hoeveel taken ermee moet worden uitgevoerd. Een compleet nieuw motorprogramma zorgt ook dat het juiste vermogen nooit een probleem is.


Achterassen

Enkele reductie (Maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)
Naafreductie (Maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–80 ton)

Volvo FE biedt comfort, net als thuis

Volvo FE cabine

Het is belangrijk dat u kunt profiteren van een comfortabele, ruime en veilige werkplek terwijl u op de weg zit. Daarom is het interieur van de nieuwe Volvo FE-cabines aangepast aan uw wensen, met uitstekende opbergmogelijkheden en ruimte om te ontspannen. Het exterieur hebben we uiterst robuust en prachtig stijlvol gemaakt.

Bovendien maken de ergonomisch geplaatste instrumenten en bedieningen dat het rijden en bedienen van de truck vergelijkbaar is met dat van een personenwagen.

U kunt kiezen uit verschillende cabines voor de Volvo FE.

Dagcabine

Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 1600 mm, breedte 2300 mm.

Comfortcabine

Interieur: hoogte 1605 mm
lengte 2000 mm
breedte 2300 mm.

Slaapcabine

Interieur: hoogte 1605 mm
lengte 2200 mm
breedte 2300 mm.

Low Entry Cab

Interieur: hoogte 1605 mm
lengte 2200 mm
breedte 2300 mm.Volvo FE Low Entry Cab

Volvo FE Low Entry Cab

De Low Entry Cab biedt veel voordelen bij onder meer huisvuilinzameling en fijnmazige distributie in de binnenstad. Ten eerste is er de lage zitpositie, die het zicht van de chauffeur rond de cabine enorm verbetert. Ten tweede is er de lage instaphoogte van 530 mm (440 mm met geactiveerde knielfunctie), waardoor de chauffeur sneller kan in- en uitstappen. Niet alleen een voordeel vanuit het oogpunt van productiviteit en efficiënty, maar ook in ergonomisch opzicht. De Volvo FE Low Entry Cab met vlakke vloer kan worden uitgerust met stoelen voor maximaal vier personen. Ook is er een cabinevariant geoptimaliseerd voor een chauffeur en één bijrijder.


Nieuw stoelontwerp

Volvo FE cabine

De nieuwe Volvo FE heeft een opnieuw ontworpen chauffeursstoel. Naast een hogere mate van veiligheid en een geïntegreerde nekondersteuning en veiligheidsgordel, is de stoel bekleed met duurzaam textiel en kleuren die prachtig harmoniëren met de rest van het interieur.

Ergonomisch interieurontwerp

Het interieur van de cabine drukt in alle opzichten functionaliteit en esthetisch evenwicht uit. Met volop opbergvakken die perfect binnen bereik zijn geplaatst, hoeft u zich minder te verplaatsen in de cabine en wordt het werk minder vermoeiend.Slim instrumentenpaneel

Volvo FE cabine

Soortgelijke ergonomische waarden kenmerken het instrumentenpaneel. Alle instrumenten en bedieningen hebben een intuïtief ontwerp en zijn slim geplaatst om efficiënt te kunnen werken, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid voor de chauffeur of voetgangers. En met het chauffeursgemak en de directe omgeving in het achterhoofd, is het ook goed te weten dat het instrumentenpaneel nu een AdBlue-meter en een meter voor dieselroetfilter bevat.

Chassis op maat

Stabiel en robuust, zowel van binnen als van buiten

Een stabiel, robuust chassis betekent dat de truck op meer plaatsen dan ooit kan komen, gemakkelijker en efficiënter. We mogen niet vergeten te vertellen dat de nieuwe Volvo FE op het menselijk vlak al even indrukwekkend is. Rijeigenschappen, een nieuwe stoel en zorgvuldig ontworpen cabine maken de wagen ideaal voor comfortabele, veilige activiteiten met vaak in- en uitstappen. Deze kenmerken zorgen dat de nieuwe Volvo FE scoort op een groter aantal uitdagingen. Goed nieuws voor u, geweldig nieuws voor uw transportbedrijf.Robuuste en flexibele truck

Chassis Volvo FE

Vanuit technisch oogpunt zijn er allerlei redenen waarom Volvo-trucks en de nieuwe Volvo FE deze hoge niveaus van flexibiliteit kunnen bereiken. Robuust en stevig: het 'vierkante' chassis en de vlakke kenmerken vereenvoudigen de carrosseriebouw. Uiteindelijk wordt op basis hiervan een oplossing ontworpen en gefabriceerd die voldoet aan de hoogste bedrijfseisen.Laden en Lossen

Vaak laden en lossen, een constante noodzaak voor technische betrouwbaarheid en een strakke planning maken dat er in de dagelijkse routine van stedelijke of regionale distributie geen ruimte is voor concessies. Een absoluut vertrouwen in de truck, de uitrusting en de mogelijkheden zijn essentieel om uw werk veilig en comfortabel uit te voeren. In de nieuwe Volvo FE vindt u dit terug in elk detail.Hier is de nieuwe Volvo FE op gas

Volvo FE CNG

De truck ziet eruit als een gewone Volvo FE, maar in het motorcompartiment bevindt zich een Euro 6-motor op gas. Dankzij de volledig automatische versnellingsbak biedt deze truck dezelfde hoge productiviteit en rijeigenschappen als een conventionele Volvo FE. Door de bougie-technologie van de motor is deze truck bijzonder geschikt voor taken waarbij vaak moet worden gestart en gestopt. En als de truck op biogas rijdt, is de uitstoot van kooldioxide bovendien tot 70% lager dan van een dieseltruck. Dit is de nieuwe Volvo FE CNG, een milieuvriendelijk alternatief voor vuilniswagens en lokale distributietaken.

Ik wil een offerte aanvragen

Neem contact met mij op

DE VOLVO FE KAN WORDEN UITGERUST MET DEZE CONFIGURATIES

Cabines

Volvo FE Cabines

Dagcabine
Comfortcabine
Slaapcabine
Low Entry cab

Ruimte en comfort

Motoren

Volvo FE Motoren

D8K (250, 280, 320 of 350 pk)
G9K 320 pk

Meer over motoren

Transmissie

Volvo FE Transmissie

I-Shift
Handgeschakelde versnellingsbak*
Volledig automatisch

*Niet voor Low Entry cab

Meer over I-Shift

Achterassen

Volvo FE Achterassen

Enkele reductie
Naafreductie

Treingewicht