Kwaliteit, service en betrouwbaarheid


Nijwa Groep. Gaat met u mee.

Nijwa Groep is officieel dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks en bedrijfswagens in Noord- en Oost-Nederland. Met zeven vestigingen in Overijssel, Drenthe en Groningen zijn wij uw betrouwbare business partner voor optimaal inzetbare trucks en bedrijfswagens. Wij combineren hoogstaand transportmaterieel met een excellent serviceniveau. En we ontwikkelen continu nieuwe mogelijkheden om u duurzaam, slim en zorgeloos te laten rijden.

One stop shopping

Nijwa Groep biedt ‘one stop shopping’ voor de transportondernemer, eigen vervoerder en eigen rijder. Van verkoop en financiële diensten tot brandstofmanagement en werkplaatsservices, voor zowel trekkend als getrokken materieel. Ook onze bedrijfsdivisies Nijwa Rent en Nijwa Used Trucks & Vans staan tot uw dienst.

Allround service

In het voorjaar van 2018 opende onze merkonafhankelijk dealerbedrijf Nijwa Trucks haar eerste vestiging in Drachten. Als allround servicebedrijf richt Nijwa Trucks zich volledig op het onderhoud en reparatie van alle merken trucks, bedrijfswagens en trailers. Ook kunt u in Friesland terecht voor de verkoop van jong gebruikt, betrouwbaar transportmaterieel. Daarnaast biedt Nijwa Rent in de vestiging in Drachten een ruime voorraad aan huurvoertuigen.

Maximale mobiliteit

Nijwa Groep maakt onderdeel uit van Nijhof-Wassink Groep. Met onder andere transportbedrijf Nijhof-Wassink als zusterbedrijf kennen wij de transportbranche en snappen wij u uw uitdagingen. Nijwa Groep staat voor maximale mobiliteit en de beste oplossing voor uw situatie. Naast kwaliteit van onze diensten en producten, onderstrepen wij de aandacht voor milieu en veiligheid. Zo creëren we waarde op de lange termijn.

Een hechte familie

Binnen ons familiebedrijf draait alles om persoonlijke aandacht. Aandacht voor onze klanten en voor onze medewerkers. Door de jaren heen is ons bedrijf uitgegroeid tot een stabiele werkgever voor ruim 280 collega’s. Samen vormen we een hecht team met een sterk familiegevoel. Wat dat betreft is er sinds 1967 niets veranderd.

Erkend Duurzaam

Zowel als dienstverlener als werkgever zijn wij ons voortdurend bewust van de verantwoordelijkheid die wij hebben voor onze werk- en leefomgeving. Vandaar dat Nijwa Groep het predikaat Erkend Duurzaam met trots voert.

Lees meer over het predikaat Erkend Duurzaam


De geschiedenis van Nijwa Groep in vogelvlucht

Historie

Herman Nijhof en Evert Wassink runnen in de jaren zestig van de vorige eeuw beiden een eigen transportbedrijf in het Overijsselse Wierden. Ze besluiten hun krachten te bundelen en richten op 1 januari 1967 Nijhof-Wassink op.

Herman Nijhof

Herman Nijhof leert bij diverse transportondernemingen dat hij voor zichzelf wil beginnen. Het verkrijgen van een startkapitaal heeft nog de meeste voeten in de aarde. Omdat weinig transporteurs zin hebben in internationale transporten naar Italië, ziet Nijhof zijn kans schoon. In 1964 hoort hij een bericht op de radio dat de koers van zijn bedrijf een definitieve wending geeft: bij Scheperboer in Goor is het vervoer van 7-Up in de regio te vergeven. De klus gaat naar Nijhof en daarmee is de basis voor H. M. Nijhof Transport Wierden gelegd.

Evert Wassink

Evert Wassink komt ter wereld als zoon van transportondernemer Gerard Wassink. Vader Wassink hecht belang aan goede scholing en stuurt zoon Evert naar de Auto Technische School in Apeldoorn. Het ondernemersbloed zit Evert in de aderen. Na zijn afstuderen richt hij met zijn studievriend Jan Wolsink een transportonderneming op in Lochem. Na een aantal jaren heeft zijn vader hem echter nodig in Wierden en keert Evert terug op het nest. Daar neemt hij langzaam maar zeker de leidinggevende taken van zijn vader over.

Samenwerking

De twee plaatsgenoten gaan elkaar niet uit de weg, maar maken juist gebruik van elkaars kennis. Er ontstaat een vriendschappelijke band, ze kijken elkaar in de ogen en begrijpen dat ze samen meer kunnen bereiken. Met zeven wagens begint v.o.f. Nijhof-Wassink vanuit de Stamanstraat in Wierden op 1 januari 1967 aan haar reis door de transportwereld.

Volvo dealerschap

Al snel volgt uitbreiding van de activiteiten. In 1968 verkrijgt Nijhof-Wassink het sub-dealerschap van Volvo Bedrijfswagens; het hoofdagentschap volgt al in 1970. Onder de naam Nijwa B.V. gaan de garageactiviteiten een eigen leven leiden. Nijwa B.V. groeit in Wierden langzaamaan uit zijn jasje. De verhuizing in 1981 naar de Fahrenheitstraat in Rijssen, nog geen zeven kilometer verderop, is dan ook een logisch gevolg. Hiet gaat de uitbreiding onverminderd verder. Nijwa neemt in 1982 het Volvo-dealerschap over voor Noord-Oost Overijssel en een groot deel van de polder. Als gevolg ontstaat Nijwa Zwolle, met tien medewerkers. In 1989 wordt Hardenberg als servicepunt toegevoegd aan het netwerk.

De Schakel

In december 1991 verschijnt de eerste editie van De Schakel: het magazine voor zowel personeelsleden als relaties. Tal van onze klanten zijn al geïnterviewd en gefotografeerd voor het magazine, dat naast hun verhalen ook het laatste nieuws over Volvo Trucks en Nijwa brengt. Eind 2015 onderging het blad een restyling en kreeg het een nieuwe, toepasselijke naam: NijwaNu.

Pionier in Polen

Na het openschuiven van het IJzeren Gordijn richt de Nijhof-Wassink Groep zijn activiteiten tevens op Oost-Europa. Na enig pionierswerk van Herman Nijhof volgt in 1990 de oprichting van Nijhof-Wassink Sp. z o.o. in Kutno, Polen. In 1993 wordt een prachtig nieuw bedrijfspand geopend in Kutno ten behoeve van Nijhof-Wassink Sp. z o.o. In 1995 volgt de overname van de Volvo-dealer in Poznan, eveneens in Polen. Het dealerbedrijf ontwikkelt zich snel in Polen en telt vandaag de dag 200 medewerkers en vijf dealervestigingen. Daarnaast heeft Nijhof-Wassink Sp. Z o.o. een Logistiek Centrum in Kutno met 40.000 m2 warehouse-capaciteit en 11.000 m3 silo-opslagcapaciteit.

Wisselingen van de wacht

Medeoprichter Evert Wassink besluit eind jaren tachtig een stapje terug te doen, en in 1987 treedt de eerste van de twee oprichters terug als directeur en aandeelhouder. Tegelijkertijd neemt hij zitting in de Raad van Commissarissen. In januari 1992 viert Nijhof-Wassink haar 25-jarig jubileum. Herman Nijhof legt tegelijkertijd zijn functie van algemeen directeur neer om plaats te maken voor zijn zoon Freddy Nijhof.

Uitbreiding van het dealernetwerk

Begin 1999 wordt Nijwa Enschede B.V. ingelijfd, vlak voordat op 19 mei 1999 de familie van Nijwa Volvo Truck vestigingen een vijfde lid krijgt met de overname van B.W.S. Doetinchem. Het servicenetwerk groeit verder met de overname van TTS Oldenzaal op 8 juni 2002. Vanaf dat moment is Nijwa Oldenzaal een nevenvestiging van Nijwa Enschede. Op 1 juli 2006 neemt Nijwa Viking Trucks over. De noordelijke Volvo truckdealer heeft vestigingen in Beilen, Veenoord, Hoogeveen, Groningen en Veendam.

40-jarig jubileum

Op 1 januari 2007 viert de Nijhof-Wassink Groep haar 40-jarig bestaan. Freddy en Jogé Nijhof treden toe tot de Raad van Commissarissen en Albert Hendrikse wordt algemeen directeur van de Nijhof-Wassink Groep. Vanaf dan gaan alle Nijwa-vestigingen verder onder de naam Nijwa Groep B.V.

Verbreding en vergroening

Nijwa Groep blijft ook in de volgende jaren volop in beweging met het verbreden van het Total Truck Concept. Ook behalen we het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ (onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan).

Integratie Volvo Trucks en Renault Trucks

Begin 2013 maakt Volvo Group Trucks bekend dat de dealernetwerken van Volvo Trucks en Renault Trucks zullen worden geïntegreerd. Hierdoor wordt het productaanbod per vestiging vergroot. Het besluit leidt tot een aantal strategische overnames: Nijwa Groep Groningen neemt de verkoop Renault Trucks lichte bedrijfswagens en de after sales van Renault Trucks over van Truckservice Jager in Groningen en draagt het dealerschap van Volvo Trucks in de Achterhoek en Oost-Gelderland over aan Paashuis Bedrijfswagens in Doetinchem. In 2014 volgt de samenwerking met en overname van Peters Bedrijfswagens Twente, deze vestiging gaat verder onder de naam Nijwa Hengelo. In ditzelfde jaar gaan ook de Nijwa-vestigingen in Beilen, Veenoord, Veendam en Rijssen hun werkplaatsen Dual Brand inrichten.

Gebouwd op de toekomst

In 2014 opent Nijwa Zwolle haar deuren: een nieuwe, met duurzame materialen gebouwde vestiging die volledig is ingericht voor het Total Truck Concept van Nijwa Groep met ruimte voor Volvo Trucks en Renault Trucks en bedrijfswagens. Er zijn vijf doorrijstraten voor trucks, inclusief LZV’s en zeven straten voor Nijwa trailerservice, waaronder straten voor brandstof-, tank- en chemieopleggers. Ook zijn er twee aparte ingangen voor lichte bedrijfswagens en is er voorzien in een trainingsruimte voor instructies en Code 95-trainingen. Een jaar later, in 2015, verhuizen de Volvo-vestiging in Oldenzaal en de Renault-vestiging in Hengelo naar een gloednieuw pand in Hengelo, volgens de blauwdruk van Nijwa Zwolle. Hier worden ook Nijwa Used Trucks en Nijwa Rent gevestigd. In Rijssen wordt in hetzelfde jaar het nieuwe hoofdkantoor van de Nijhof Wassink Groep opgeleverd.

Leiderschap

Ook in de directie zijn een paar verschuivingen merkbaar. In april 2016 neemt Erik Schiphorst het stokje over van Albert Hendrikse als algemeen directeur van de Nijhof-Wassink Groep. Albert blijft lid van de groepsdirectie. In zijn nieuwe functie stuurt Erik Schiphorst ook het management van de transporttak van de Nijhof-Wassink Groep aan. Hiervoor draagt Freddy Nijhof zijn taken als Managing Director van Nijhof-Wassink aan Erik over. Freddy Nijhof blijft als president-commissaris van de Nijhof-Wassink Groep sterk verbonden aan de bedrijven van de Nijhof-Wassink Groep.

50 years on the move!

De Nijhof-Wassink Groep bestaat anno 2017 uit het transportbedrijf Nijhof-Wassink, Volvo Trucks en Renault Trucks bedrijfswagendealer Nijwa Groep en SilFit. Nijwa Groep heeft zeven vestigingen in Nederland. De Nijhof-Wassink Groep heeft bovendien vijf dealervestigingen in Polen. Voor Nijwa Groep staat u als klant centraal. Wij willen een bijdrage leveren aan uw rendement; dit deden we in 1967 en dat doen we ook vandaag de dag nog. In 2017 is Nijwa Groep al vijftig jaar volop in beweging, want stilstand is achteruitgang!