Kuikenbroederij Munsterhuis over de keus voor de Volvo FH I-Save: ‘We besparen substantieel op brandstof’


Bert Munsterhuis was na een testrit met de Fuel Hero demo overtuigd: de nieuwe truck van de kuikenbroederij wordt een Volvo FH I-Save.

Kuikenbroederij Munsterhuis in Saasveld voert het transport volledig in eigen beheer uit. Iedere week verlaten 1,2 miljoen vleeskuikens de kuikenbroederij van Bert Munsterhuis, op weg naar vleeskuikenhouders. Ook het transport van broedeieren van vermeerderaars naar de broederij in Saasveld doet Munsterhuis zelf.

Proefrit levert het overtuigende bewijs

Daarvoor zet het bedrijf vier trucks in, waarvan ook één Volvo FH I-Save. “Cijfers liegen niet en daarom hebben we eerst een testrit gedaan naar een afleveradres in Zuid-Duitsland”, vertelt Bert Munsterhuis. “Daarbij hebben we de prestaties van onze huidige Volvo FH-trekker vergeleken met de Fuel Hero demo. Voor een zo eerlijk mogelijke vergelijking hebben we de testrit uitgevoerd op dezelfde route en met dezelfde chauffeur, onder vergelijkbare omstandigheden en met dezelfde vracht. Het verschil was duidelijk: op het traject van 1600 kilometer waren we met de Fuel Hero demo 70 liter minder brandstof kwijt.”

‘Cijfers liegen niet: op ons testtraject van 1600 kilometer waren we met de Fuel Hero-demo 70 liter minder brandstof kwijt’

24/7 onderweg

De trucks van Munsterhuis zijn 24/7 onderweg en maken flink wat kilometers in Nederland en Duitsland. “Een deel van onze toeleveranciers zit in Duitsland, waar ook de helft van de vleeskuikens heen gaat. De Volvo FH I-Save gaat zo’n 120.000 kilometer per jaar maken. Gelet op de prestaties tijdens de demorit verwacht ik daarom dat we substantieel gaan besparen op brandstof.”

Transport is een essentiële schakel

“Ik hoef niet uit te leggen dat betrouwbaar materieel bij het vervoer van levende dieren essentieel is”, vervolgt Munsterhuis. “Wij doen er in onze broederij alles aan om een topkuiken af te leveren en daarbij is het transport een essentiële schakel. We staan garant voor optimale vervoercondities van de broedeieren en kuikens. Tijdens het transport controleren we de temperatuur tot op een halve graad precies. Andere reden om het transport zelf te doen is omdat we zo direct contact houden met onze leveranciers en afnemers.”

Munsterhuis werkt bij de aankoop van nieuwe Volvo-trucks en service en onderhoud samen met Nijwa Hengelo. “Toen ik begin jaren ’90 in het bedrijf kwam, is ook de eerste Volvo-truck gekomen. Sindsdien zijn we altijd Volvo blijven rijden. Het zijn kwalitatief uitstekende trucks en ik ben zeer tevreden over de service van Nijwa.”

Lees hier alles over de Volvo I-Save

Meer weten?

Neem contact op met uw Nijwa-vestiging