Calamiteit onderweg? Zo helpt Nijwa je binnen no-time weer op weg


Nijwa staat 24 uur per dag klaar om je zo snel mogelijk te helpen, ook bij een stranding onderweg. Service Coördinator Cor Rook legt uit hoe we dat doen.

Als er opeens een melding op het display verschijnt dat er een storing in de motor is wat doe je dan? De chauffeur in kwestie parkeerde zijn truck langs de N309 in Epe, belde Nijwa Zwolle en kreeg Service Coördinator Cor Rook aan de lijn. Hij hoorde de klacht aan en ging vervolgens aan de slag om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Wij zijn 24/7 bereikbaar

Als Service Coördinator heb je een veelzijdige job waarin geen dag hetzelfde is. “Wij beantwoorden telefoontjes, ontvangen chauffeurs aan de balie, maken werkorders voor de werkplaats en zijn het aanspreekpunt als chauffeurs onderweg met een probleem staan”, vertelt Cor. Met name dat laatste vraagt de nodige kennis en flexibiliteit. Klanten willen immers zo snel mogelijk worden geholpen. “Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Afhankelijk van de klacht kijken we of het mogelijk is de truck naar onze werkplaats in Zwolle te rijden, of dat we een technicus op pad sturen.”

Van spiegelschade tot storing

Cor en zijn collega’s krijgen een grote verscheidenheid aan problemen op
hun bord. “Dat kan variëren van spiegelschade tot klachten over een motor die niet goed loopt. Het hoeft overigens niet per se om de truck zelf te gaan. Ook bij problemen met bijvoorbeeld een oplegger kunnen wij helpen. Zo hebben we laatst op locatie een kapot veerpakket vervangen.”

Zo lossen we een melding op

Bij een melding van een stranding inventariseert Cor eerst de klacht(en). Groot voordeel: hij weet waar hij het over heeft. “Ik ben alweer een tijdje Service Coördinator, maar daarvoor heb ik 22 jaar als monteur in de werkplaats gewerkt.” Als een truck niet meer kan rijden, stuurt Cor een technicus op pad. “Voordat de technicus onderweg gaat, belt hij eerst met de chauffeur. Op basis daarvan kan hij bepalen welk materiaal hij mee moet nemen en weet hij precies waar de chauffeur staat. Zo gaan we zo goed mogelijk voorbereid op weg zodat we de klant snel en doelmatig kunnen helpen.”

Binnen een uur opgelost

Bij de stranding in Epe bleek een waterslang lek te zijn, waardoor de motor te weinig koelvloeistof kreeg. De technicus die ter plekke ging, had het probleem binnen een uur opgelost waarna de chauffeur zijn weg kon vervolgen. “Als het probleem is verholpen en de klant tevreden is, zijn wij dat ook”, besluit Cor.

Meer weten over onze 24-uurs service?

Uw Service Coördinator helpt u graag verder