Wat kun je met Volvo Dynamic Steering?
Wat kun je met Volvo Dynamic Steering?

Wat kun je met Volvo Dynamic Steering?

Maak kennis met Volvo Dynamic Steering 2.0. Deze nieuwe versie zorgt voor nog meer veiligheid en comfort voor de chauffeur. We lichten hier vier belangrijke functies van het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem van Volvo Trucks verder uit.

1 Veilig rijden op gladde wegen

Als de truck maar een beetje gaat slippen, grijpt Volvo Dynamic Steering in met Stability Assist. Het systeem stabiliseert het voertuig en vermindert het risico van slippen op gladde wegen. Het zorgt onder meer voor extra stuurkoppel in de juiste richting, met een snelheid die een mens niet kan evenaren.

2 Zorgt voor extra alertheid

Vermoeidheid, onoplettendheid: er zijn allerlei redenen waardoor je op de verkeerde rijstrook terecht kunt komen, met kantelongelukken of ernstige aanrijdingen tot gevolg. Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist voorkomt dat de truck onbedoeld van de rijstrook afwijkt. Via een lichte stuuringreep of een puls via het stuur wordt de chauffeur erop gewezen dat de truck een rijstrookmarkering overschrijdt.

3 Bestuur de truck terwijl je er naast staat

Uitstappen en je truck op afstand besturen? Dat is mogelijk met Volvo Dynamic Steering met External Steering. Daarmee kun je de truck van buiten bedienen en zelf je aandacht op de omgeving richten. Ideaal voor taken waarbij je normaliter vaak moet in -en uitstappen.

4 Afstemmen op jouw persoonlijke voorkeur

Vederlicht of juist een tikkeltje zwaarder: de chauffeur kan de gewenste weerstaand van het stuurwiel naar wens aanpassen. Je kunt kiezen uit een reeks vooraf ingestelde standen of de stuurinstellingen helemaal instellen naar jouw voorkeur voor optimaal rijcomfort.

Feiten over Volvo Dynamic Steering

Met Volvo Dynamic Steering kun je de truck letterlijk met één vinger besturen. Volledige controle over het voertuig gaat gepaard met optimale stabiliteit en minder fysieke belasting voor de chauffeur. Volvo Dynamic Steering:

  • Compenseert oneffenheden in het wegdek en heft trillingen op
  • Verlaagt de stuurweerstand bij lage snelheden met circa 75%
  • Bij hogere snelheden houdt de truck de richting vast, ook op slecht wegdek en bij sterke zijwind

Meer weten?

Neem contact met ons op

volvo-dynamic-steering-720.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.