Volvo LNG: de schoonste brandstof voor kilometervreters
Volvo LNG: de schoonste brandstof voor kilometervreters

Volvo LNG: de schoonste brandstof voor kilometervreters

Maak kennis met de mogelijkheden van Volvo LNG-trucks: dé groene oplossing voor nationaal en internationaal transport. We hebben 3 goede redenen voor je op een rij gezet om over te schakelen op LNG.

1: De financiële voordelen van LNG

De totale kosten van een LNG-truck zijn bij regulier gebruik al snel gunstiger dan die van een dieseltruck. LNG is goedkoper dan diesel en met een kilo LNG kun je verder rijden dan met een liter diesel. Bovendien zijn er in Nederland en de ons omringende landen allerlei fiscale regelingen die het aantrekkelijker maken om met LNG te rijden.

De extra financiële voordelen

  • Compensatie van 18,75 eurocent, als directe korting op de prijs aan de Nederlandse pomp
  • In Duitsland hoeven trucks die op LNG of CNG rijden in 2020 geen Maut te betalen. Het voordeel loopt op tot 18,7 cent per kilometer
  • In België is LNG vrijgesteld van de accijns op brandstoffen
  • Met 1 kilo LNG kun je net zover te rijden als met 1,39 liter diesel. Daarbij is LNG 20%-40% goedkoper in prijs dan diesel

2: Meest duurzame transport voor lange afstand

Steeds meer verladers vragen om schoon en duurzaam transport. LNG draagt bij aan het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen en CO2-reductie. Deze alternatieve brandstof is bewezen effectief. Onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door TNO, heeft aangetoond dat met de Volvo FH LNG een CO2-reductie tot 23% gerealiseerd kan worden ten opzichte van Euro 6 dieseltrucks. Dat is maar liefst 13% meer reductie in vergelijking met LNG-trucks van andere truckmerken.

3: Het vertrouwde Volvo-rijcomfort

Als bestuurder van een LNG-truck kun je dezelfde rijeigenschappen en betrouwbaarheid verwachten als bij een dieseltruck. De Volvo FH LNG en Volvo FM LNG worden namelijk aangedreven door motoren die gebruikmaken van het dieselprincipe.

Feiten over Volvo LNG-trucks

  • Volvo FH LNG en Volvo FM LNG
  • Actieradius tot 1000 kilometer
  • Leverbaar met 420 pk/2100 Nm en 460 pk/2300 Nm
  • Trekker of bakwagen
  • 4×2, 6×2 of 6×4

Ervaar het zelf tijdens een demo

Vraag een demo aan

Wat kan LNG voor jouw bedrijf betekenen?

Ieder bedrijf is anders dus een antwoord op deze vraag is maatwerk. Wij komen graag bij je langs om het Total Cost of Ownership uit te rekenen en alle vragen te beantwoorden.

Neem contact met mij op

nijwa-vt-lng-720.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.