Serieproductie elektrische Renault Trucks begint
Serieproductie elektrische Renault Trucks begint

Serieproductie elektrische Renault Trucks begint

Voor Renault Trucks zijn elektrische vrachtwagens realiteit. Uit de fabriek in Blainville-sur-Orne zullen deze maand de eerste in serie gebouwde Renault Trucks D en D Wide Z.E. van de band rollen. Een belangrijke mijlpaal in de transitie van de stedelijke mobiliteit.

De fabriek in Blainville-sur-Orne, is sinds 1957 operationeel en gespecialiseerd in de productie van middelzware voertuigen en truckcabines. Iedere dag worden er 240 cabines geproduceerd en 72 distributietrucks geassembleerd. Op dezelfde lijn zullen ook de Renault Trucks D en D Wide Z.E. worden geassembleerd.

Speciale faciliteit voor elektrische trucks

Voor de assemblage van de Renault Trucks D en D Wide Z.E. zijn op het industriële complex van Blainville-sur-Orne verschillende faciliteiten verrezen. Het Z.E.-gebouw, gelegen naast de truckassemblagelijn, heeft een oppervlakte van 18.000 m².

In deze faciliteit worden verschillende componenten, speciaal voor volledig elektrische trucks, vervaardigd. Daarnaast is er een magazijn voor onderdelen en componenten en een temperatuur gecontroleerde afdeling voor de batterijopslag.

Een elektrische truck in 50 uur

De productie van een elektrische truck begint een week voorafgaand aan de assemblage. In de Z.E.-faciliteit worden dan verschillende subassemblages uitgevoerd door speciaal getrainde techniciens, zoals de aandrijflijn, motor, versnellingsbak, modular power box, e.d. Deze componenten worden vervolgens getransporteerd naar de assemblagelijn om op verschillende momenten van de assemblage op het voertuig te worden gemonteerd.

De Renault Trucks D en D Wide Z.E. worden geassembleerd op dezelfde lijn als de dieselmodellen. Aan het einde van de assemblagelijn worden de elektrische vrachtwagens teruggebracht naar de Z.E.-faciliteit waar technici additionele werkzaamheden en kwaliteitstests uitvoeren. De productie van een elektrische truck kost in totaal 50 manuren.

Renault Trucks voorspelt dat elektrische voertuigen in 2025 10% van het totale verkoopvolume vertegenwoordigen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Renault Trucks D en D Wide Z.E.?

Neem contact op met uw Nijwa-vestiging

NIJWA_Renault_truck_factory_720.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.