Prins Transport kiest in jubileumjaar voor Volvo FH I-Save
Prins Transport kiest in jubileumjaar voor Volvo FH I-Save

Prins Transport kiest in jubileumjaar voor Volvo FH I-Save

Prins Transport bestaat precies 25 jaar. “Daarom wilden we graag een bijzondere truck”, vertelt eigenaar Jack Prins. Het werd een Volvo FH I-Save met Turbo Compound-technologie én een bijzonder logo.

Prins Transport is gespecialiseerd in containertransport en transport met huiftrailers. “Alles wat te vervoeren is dat vervoeren wij”, vertelt Prins. “We rijden veel tapijt, maar ook bijvoorbeeld machines, papier en tractoren. We zijn het meest actief in Nederland, België en Duitsland maar we doorkruisen eigenlijk heel Europa. De grote kracht van Prins Transport is flexibiliteit en just-in-time levering. Ons motto is: afspraak is afspraak en tijd is tijd.”

Eerste resultaten stemmen positief

Prins Transport is in een kwart eeuw gegroeid van één naar negen trucks. “Het is niet ons streven om groot te worden, ik wil het graag kunnen overzien. Het belangrijkste is dat we onze opdrachtgevers goede service leveren.” Daarvoor zet Prins Transport sinds kort ook een Volvo FH I-Save met Turbo Compound-technologie in. “In verband met ons 25-jarig bestaan wilden we graag iets bijzonders hebben. In overleg met verkoper John Nijzink van Nijwa Zwolle hebben we voor deze truck gekozen, vooral vanwege de mogelijkheid om brandstof te besparen. Dat is een van de grootste kostenposten, maar wel iets waar je zelf ook enige invloed op hebt. Deze truck gaat zo’n 125.000 à 150.000 kilometer per jaar maken en als we de brandstofkosten met 7% kunnen verlagen dan tikt dat flink aan.”

De eerste resultaten stemmen Prins positief. “Je moet het over een langere periode monitoren om echt gegronde conclusies te kunnen trekken, maar ik kan in de eerste weken wel zien dat het brandstofverbruik lager uitvalt. We zitten nu rond de 1 op 4.”

Speciaal jubileumlogo

De Volvo FH 460 4x2-trekker met Globetrotter XL-cabine is eveneens voorzien van een speciaal jubileumlogo, waarmee het 25-jarig bestaan wordt uitgelicht. De levering kwam tot stand in samenwerking met de Zwolse vestiging van Nijwa Groep waar Prins ook zijn zes Volvo FH-trekkers, Renault Trucks T en 25 trailers laat servicen. “We werken al ruim 23 jaar samen. Naast het feit dat ik een liefhebber ben van Volvo-trucks, vind ik het heel belangrijk dat afspraken worden nagekomen en dat je eerlijk bent tegen elkaar. Het zijn waarden die Nijwa ook hoog in het vaandel heeft staan en belangrijke redenen voor de lange en goede relatie.”

“Deze truck gaat zo'n 125.000 à 150.000 kilometer per jaar maken en als we de brandstofkosten met 7% kunnen verlagen dan tikt dat flink aan.”

Meer weten?

Benieuwd naar alle details van de Volvo FH I-Save? Ontdek de mogelijkheden bij Nijwa Groep.

Lees hier alles over de Volvo FH I-Save

Vraag een demo aan

prins-transport-hasselt-720.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.