Leerlingen van dertig schoolklassen weten nu wat de dode hoek is
Leerlingen van dertig schoolklassen weten nu wat de dode hoek is

Leerlingen van dertig schoolklassen weten nu wat de dode hoek is

Om de veiligheid op de weg voor scholieren te vergroten, informeert Nijwa Groep kinderen over het gevaar van de dode hoek. De afgelopen tijd is aan dertig basisschoolklassen voorlichting gegeven.

In de buurt van een truck is het voor medeweggebruikers altijd oppassen geblazen. Maar waar kun je je het beste bevinden als je naast een vrachtwagen fietst? En waar moet je absoluut niet zijn? Kinderen van diverse basisscholen in het verzorgingsgebied van Nijwa Groep - Groningen, Drenthe en Overijssel - zochten tijdens de les op speelse wijze naar antwoorden op die vragen.

Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen dealer Nijwa Groep wil kinderen met de training inzicht geven in wat een chauffeur wel en niet kan zien. Voor de les stond een speciale Volvo FH Safety Truck klaar, omringd door fietssilhouetten op ware grootte. Leerlingen moesten van tevoren inschatten of deze silhouetten zich wel of niet in de dode hoek bevonden en of het een veilige plek voor de fietser was. Daarna namen zij op de bestuurdersstoel plaats om te zien of ze het bij het juiste eind hadden. De les: als jij de chauffeur ziet, kan hij jou ook zien.

Kernwaarde

Veiligheid is voor Nijwa Groep en Volvo Trucks een kernwaarde. Vanuit breed perspectief wordt hierop ingezet. Zo wordt er al jaren onderzoek gedaan naar ongevallen en zijn er verschillende innovatieve veiligheidstechnologieën ontworpen, zoals Lane Keeping Support en Forward Collision Warning met noodremfunctie.

Xcycle project

Trucks die veel in steden rijden, worden ook veiliger door de steeds verder verbeterde technologie om kwetsbare weggebruikers te detecteren. In het door de EU gesubsidieerde Xcycle project werkt Volvo Trucks nauw samen met verschillende bedrijven en onderzoeksinstituten. Een van de technologieën waaraan gewerkt wordt, is een in alle omstandigheden goed functionerend detectiesysteem voor kwetsbare weggebruikers.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de veiligste truck voor uw transportwerkzaamheden en onze medeweggebruikers? Wij adviseren u graag.

Neem contact op met uw Nijwa-vestiging

Volvo_veiligheid_item_foto_1.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.