OBU Servicepartner

OBU Servicepartner

In Duitsland kennen bepaalde trajecten een tolheffing voor zware bedrijfswagens met een totale massa vanaf 7,5 ton: LKW Maut. België kent een GPS tolsysteem voor bedrijfswagens vanaf 3,5 ton.

De tolheffing in Duitsland en België geldt voor zowel binnenlandse als buitenlandse vervoerders. Door middel van een On Board Unit (OBU) geschiedt de registratie en facturatie geheel automatisch. Nijwa Groep is officieel OBU servicepartner voor Toll Collect (uitvoerder van LKW Maut) en Satellic (uitvoerder van de Belgische kilometerheffing).


Nijwa Groep voert voor u de volgende diensten uit:

  • In- en uitbouwen van OBU’s
  • Doorgeven van voertuigwijzigingen, bijv. na het monteren van een roetfilter
  • Reparaties en verhelpen van storingen aan de OBU’s van Toll Collect

Voordelen van een ingebouwde OBU door Nijwa:

  • Geen losse stroomdraden door de cabine
  • Minder kans op storing (en daarmee boetes)
  • Inbouw voldoet aan richtlijnen van ADR/ATEX

Nijwa Groep is officieel OBU Servicepartner. Wij voeren dit operationeel uit vanuit onze vestigingen in Beilen en Rijssen.

OBU Toll Collect en LKW Maut Duitsland

Het Maut-tarief hangt af van de emissieklasse van het voertuig en het aantal assen. Kijk voor meer informatie en actuele Maut-tarieven op de website van Toll Collect. Voordat een OBU ingebouwd kan worden, dienen zowel uw bedrijf als voertuig(en) geregistreerd te zijn bij Toll Collect. Dit kan via www.toll-collect.de.

OBU tolheffing België

De organisatie van het Belgische tolsysteem, inclusief het verstrekken en innemen van de OBU-kastjes, wordt uitgevoerd door Satellic. Als eigenaar/gebruiker dient u zelf voor elk voertuig een OBU aan te schaffen. Onze specialisten van de Nijwa Groep verzorgen graag voor u de inbouw van deze OBU’s. Kijk hier voor meer informatie over tolheffing in België.

OBU Servicepartner voor België

Vanzelfsprekend kunt u bij ons terecht met al uw vragen over de tolheffing in Duitsland en België. Wij informeren u graag. Voor het maken van een inbouwafspraak, meer informatie en actuele tarieven kunt u terecht bij uw Nijwa-vestiging, of rechtstreeks bij

Nijwa Beilen

Ellen Steunebrink
Tel.: 0593-53 82 00

Nijwa Rijssen

Derk-Jan Timmerman
Tel.: 0548-53 80 80

Neem contact met mij op Ik wil meer informatie


Terug naar het dienstenoverzicht