Advies & Rendement

Advies & Rendement

Nijwa Groep zorgt ervoor dat de exploitatie van uw wagenpark inzichtelijk is. Wij kijken op voertuigniveau hoe uw wagenpark presteert. Ook kijken we naar de rijstijl van de chauffeur. Soms kunnen enkele aanpassingen al tot een enorme besparing leiden.

De beste truck voor uw taak

Wij adviseren u graag over de opbouwmogelijkheden van uw nieuwe bedrijfswagen, truck, of aanpassingen van de asconfiguratie. We brengen uw inzet samen met u in kaart en bepalen met u de juiste configuratie. Met de juiste opbouw helpen we u de juiste beladingsgraad te realiseren. Door bijvoorbeeld het bijplaatsen van assen kunnen wij uw truck optimaliseren voor uw werkzaamheden.

Truck configuratie


Gratis training bij elke truck

De eerste kilometers zijn goud waard. Daarom krijgt u of uw chauffeur bij een nieuwe truck een gratis trucktraining om volledig vertrouwd te raken met alle ingebouwde techniek die bijdraagt aan zuinig en veilig rijden. Ook wanneer u al langer Volvo rijdt, want de technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Deze trucktraining is een goed begin van vele productieve en winstgevende kilometers!

Lees meer over onze gratis trucktraining  


Brandstofmanagement

De kosten van brandstof vormen bijna 25% van de kilometerkostprijs. Door het terugdringen van het brandstofverbruik valt direct winst te behalen. Nijwa Brandstofmanagement zorgt ervoor dat de exploitatie van uw wagenpark inzichtelijk wordt en laat zien wat er verbeterd kan worden.

Brandstofmanagement

Dynafleet

Door het brandstofverbruik van de truck en de rijstijl van de chauffeur continu te monitoren en te analyseren, kunnen wij u helpen het brandstofverbruik terug te brengen. Hiervoor gebruiken wij Dynafleet. Met behulp van dit beheer- en informatiesysteem helpen wij u de prestaties van de truck en chauffeur te verbeteren en uw CO2-uitstoot te verlagen. Deze dienstverlening bestaat uit overzichtelijke rapportages en gedegen advies.

Door elke nascholingsperiode een Code 95 cursus Zuinig Rijden te volgen bij Nijwa Groep, kunnen blijvende brandstofbesparingen tot 10% worden gerealiseerd.


Besparen door optimale afstelling

De truck- en trailerservice van Nijwa Groep is erop gericht om voortdurend te letten op besparingsmogelijkheden. Onze service omvat onder meer:

  • het uitlijnen van complete combinaties
  • bandenservice
  • correcte bandenspanning
  • optimaal afstellen van spoilers

vrachtwagen uitlijnen

Een niet juist uitgelijnde combinatie is voor 80% verantwoordelijk voor bandenslijtage en kan tot 15% méér brandstof kosten. Cijfers waar u niet wakker van hoeft te liggen als u uw truck laat servicen bij Nijwa Groep, omdat wij garant staan voor optimaal afgesteld materieel.


Wagenparkbeheer

Nijwa Groep biedt volwaardig wagenparkbeheer. Met intensieve begeleiding van onze experts en al onze services streven we naar een zo groot mogelijke efficiëntie en verhoging van uw rendement.

Het beheer van uw wagenpark begint met een uitgebreide klantscan. Na een grondige analyse volgt een op maat gesneden voorstel. Daarin zijn alle diensten betreffende het wagenparkbeheer opgenomen. Belangrijke onderdelen zijn onder meer:

  • Het beheer van reparatie- en onderhoudscontracten
  • Driver development (cursus Code 95)
  • Fuelmanagement
  • Schadebeheer- en management
  • Bandenmanagement

Brandstofmanagement

Neem contact met mij op Ik wil meer informatie


Terug naar het dienstenoverzicht