Veilig Werken

Het werkgebied brengen de nodige uitdagingen

Chauffeurs in allerlei werkgebieden hebben te maken met veel omstandigheden gedurende de werkdag. De distributiechauffeur rijdt vaak door bebouwde en drukke gebieden en de chauffeur in de bouw komt veel onverharde wegen tegen en komt op 'onveilige' bouwplaatsen. Dit zorgt in beide gevallen voor de nodige uitdagingen. In de Code 95 nascholing 'Veilig werken als chauffeur' ligt de nadruk op de omstandigheden waarmee chauffeurs te maken hebben tijdens het werk.

Veiligheid centraal

Het rijden in drukke gebieden en/of op bouwplaatsen verhoogt het risico op ongevallen. Volvo kent inmiddels diverse veiligheids- systemen om de risico's te beperken. Het trainingsmateriaal is ontwikkeld op basis van de veiligheidsonderzoeken van Volvo.

Eén trainingsdag met theorie en praktijk

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en telt voor 7 theorie uren voor de Code 95. Per dag kunnen 8 of 16 chauffeurs worden getraind.

In het praktijkgedeelte zal worden stilgestaan bij dagelijkse controle van de truck & de opbouw, spiegelafstelling, in- en uitstappen en manoeuvreren. Tijdens het theoriegedeelte komt de stand van zaken van het veiligheidsbeleid en de statistieken aanbod. Ook wordt de kennis van verkeersveiligheid opgefrist en verrijkt.

Details:

Cursustitel Veilig werken (U25)
Code 95 uren 7 uur (theorie)
Tijden 8:15 - 16:00 uur
Cursusmethode     Theorietraining met praktijkoefeningen
Deelnemers Maximaal 8, 16 deelnemers in overleg mogelijkInhoud

  • Juist inschatten van risicovolle situaties
  • Vergroting van het veiligheidsbewustzijn
  • Toepassen van veiligheidstechnieken
  • Voorkomen van incidenten en ongevallen
  • Omgang met de (veiligheids)techniek van het specifieke voertuigVoordelen

  • Meer kennis van veiligheid
  • Betere beheersing van Volvo-veiligheidssystemen in de truck Optimaler gebruik van de truck
  • Beter kunnen manoeuvrerenDe cursus: 'Veilig werken' is onderdeel van de opleiding voor 35 uren verplichte nascholing (code 95). Per chauffeur is jaarlijks € 100,- subsidie op de kosten voor Code 95 praktijktrainingen beschikbaar via het SOOB Subsidiepunt.

Interesse in deze training?

Boek een training