Volvo Trucks en autonoom rijden
Volvo Trucks en autonoom rijden

Volvo Trucks en autonoom rijden

In twee onlangs uitgebrachte films toont Volvo Trucks hoe autonoom rijden onze manier van leven en werken in de komende jaren zal veranderen.

De films van Volvo Trucks (Automation – the Big Change en Automation – Driving into the Future) gaan over belangrijke thema's rondom de trucktechnologie van de toekomst. De films tonen de visie en gedachte van Volvo Trucks achter de voortdurende inzet op het gebied van autonoom rijden en de verwachtingen en zorgen van degenen wier dagelijks leven erdoor wordt beïnvloed.

Sasko Cuklev, Director Autonomous Solutions bij Volvo Trucks, heeft een krachtige visie: “Ongetwijfeld zullen zelfrijdende Volvo-trucks op de weg een onderdeel worden van onze maatschappij. De exacte invoering ervan hangt af van allerlei zaken zoals verkeersregels, infrastructuur en uiteraard de veiligheidsnormen.”

Video The Big Change

{loadposition video-big-change}


Ook Ann-Sofi Karlsson, Director Human Factors for Automation, heeft een duidelijke visie: “Bij autonoom rijden gaat het er niet om werkgelegenheid te laten verdwijnen. Ook in de toekomst zal er veel vraag zijn naar bekwame chauffeurs. De handel en de wereldbevolking blijven groeien, dus geldt dat ook voor het goederenvervoer. Autonoom rijden zorgt alleen dat dit nog efficiënter verloopt.”

Focus op veiligheid

Omdat mensen altijd kwetsbaar blijven en de verkeerscomplexiteit steeds verder toeneemt, ligt de focus binnen Volvo's autonoom rijden project vooral op veiligheid. Belangrijke pilots met zelfrijdende trucks in de mijnbouw, de afvalinzameling en op suikerrietplantages hebben aangetoond dat autonoom rijden niet alleen de veiligheid verbetert, maar dat ook de productiviteit enorm toeneemt. Door truckplatooning op snelwegen kunnen bovendien het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Video Driving into the future

{loadposition video-driving-future}


Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen bij Volvo Trucks, Renault Bedrijfswagens en Nijwa Groep? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Nijwa Groep

{loadposition Nijwa-NieuwsbriefNL}
vt-autonoom-rijden-360x240.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.