Volvo FH460 voor podiumbouwer InterStage uit Meppel


Het Meppeler bedrijf InterStage, dat podia opbouwt voor popconcerten, tv-producties en andere publieksevenementen, heeft voor het transport voor de daarvoor benodigde materialen wederom gekozen voor de Volvo FH. Het betreft een zeer compleet uitgevoerde 4x2-trekker met een 460 pk Euro 6 step C-motor en Globetrotter-cabine. Bepalend voor de aanschaf waren de eerdere ervaringen, het gunstige brandstofverbruik en het goede contact met Volvo Trucks-dealer Nijwa in Zwolle.

De nieuwe Volvo FH-trekker is voorzien van bijna alle beschikbare uitrustingspakketten die Volvo Trucks beschikbaar heeft voor dit model. Naast de comfortverhogende opties zoals een zonnescherm, elektrisch bedienbaar dakluik en in het dashboard geïntegreerd kleurendisplay is ook gekozen voor het Airflow-pakket met spoilers, cabinefenders, skirts en onderrijbeveiliging en het Active Safety-pakket, dat naast de wettelijk verplichte veiligheidssystemen tevens Lane Change Support en Driver Alert Support bevat.

Kwaliteitsproduct

Met de Volvo FH en vier open trailers verzorgt InterStage het transport van podiummaterialen voor evenementen in binnen- en buitenland. “Wij staan voor een kwaliteitsproduct, daar hoort modern materieel bij”, aldus financial controller Remco Braakman. “Onze vorige Volvo FH uit 2005 had 600.000 km op de teller en was nog niet op het einde van zijn technische levensduur. Dat we toch hebben gekozen voor een nieuwe truck komt onder andere door het gunstige verbruik van de Euro 6 step C-motor. Het is een zuinige en natuurlijk schonere motor waarmee we zonder ontheffing in de binnenstedelijke milieuzones kunnen komen.” In samenspraak met Rick Krieger, vertegenwoordiger bij Nijwa Zwolle, kreeg de nieuwe Volvo FH 40 pk meer vermogen dan de vorige truck. “Onze trailers zijn meestal afgevuld met systeemsteigers en andere zware constructiematerialen, waardoor we vaak met een totaalgewicht van net geen 50 ton rijden.”

Uitstekende service

Ook chauffeur Romano Spijkerman had een stem in de aanschaf: “Het bedrijf rijdt al bijna twintig jaar met Volvo-trucks, vanwege de veiligheid en het rijcomfort. De service bij Nijwa Zwolle is bovendien uitstekend. Een aangename garage, snel van reageren als er iets is en ook van de verlengde openingstijden ’s avonds hebben we veel profijt.”

Over Interstage

Met twintig vaste medewerkers en een veelvoud aan ingehuurd personeel bouwt InterStage in heel Europa tijdelijke podium-, dak- en vloerconstructies. Het transport voor opdrachten buiten Nederland besteedt de podiumbouwer grotendeels uit aan een vaste transportpartner. Bekende evenementen die gebruikmaken van de podia van InterStage zijn bijvoorbeeld het Eurovisie Songfestival, Serious Request, de Zwarte Cross en Concert at Sea.