Volvo FE Low Entry Cab: meer varianten, meer mogelijkheden


Volvo Trucks heeft de Low Entry Cab (LEC) voor de Volvo FE uitgebreid. Er zijn nu verschillende noviteiten beschikbaar die de veiligheid en de productiviteit ten goede komen. Ook zijn er gasmotoren beschikbaar voor alle Volvo FE-cabine- en chassiscombinaties. De Volvo FE Low Entry Cab is daarmee nog beter afgestemd op de specifieke behoeften van binnenstedelijke distributie.

De Low Entry Cab biedt veel voordelen bij afvalinzameling, stadsdistributie en bouwtransporten in de binnenstad. Het eerste voordeel is de lage zitpositie, waardoor het zicht van de chauffeur enorm verbetert. Ten tweede zorgt de lage instap, dat ervoor zorg dat de chauffeur sneller en efficiënter kan werken. In de stadsdistributie komt het voor dat de chauffeur in zijn eentje werkt en vele malen per dag in- en uitstapt. De lage instap biedt dan een enorm ergonomisch voordeel en vermindert de risico’s op knie- en enkelklachten.

De Low Entry Cab is nu uitgebreid met een cabinevariant die geschikt is voor een chauffeur en één bijrijder. De nieuwe cabinevariant heeft een motortunnel in plaats van een vlakke vloer. Het verbeterde comfort met optionele luchtgeveerde passagiersstoel is voor de bijrijder erg prettig en in sommige overheidsaanbestedingen zelfs verplicht. Deze variant is een aanvulling op de huidige LEC, die een vlakke vloer heeft en ruimte biedt aan drie passagiers. Een vereiste in sommige transportsegmenten, maar niet noodzakelijk in alle situaties waar een Low Entry Cab een voordeel kan zijn. Deze nieuwe cabinevariant biedt hetzelfde goede zicht rondom. De lage rijpositie zorgt voor nauw contact met de omgeving. Bovendien vergroot het extra venster in de passagiersdeur het zicht nog meer.

Zien wat er rondom de truck gebeurt en oogcontact maken met kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, zijn uitdagingen in het huidige verkeer. De Low Entry Cab pakt dit probleem aan” - Anders Edenholm, Segment Manager Distributie bij Volvo Trucks

Adaptive Cruise Control

De Volvo FE en de kleinere Volvo FL zijn nu ook verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control en instelbare snelheidsbegrenzer. Deze functies ondersteunen de chauffeur bij het aanhouden van de juiste snelheid en een veilige afstand tot zijn voorligger.

Alternatieve brandstoffen

De Volvo FE biedt nu een aandrijflijn die kan voldoen aan alle eisen voor het rijden in steden, waaronder de lokale milieuvoorschriften. Dieselmotoren zijn verkrijgbaar van 250 tot 350 pk – functioneren allemaal ook op HVO (synthetische diesel gemaakt van afval- en reststromen). De 320 pk-versie werkt ook op 100% biodiesel. Tot slot is er de gas aangedreven Volvo FE CNG met lage emissies, geschikt voor Grongas. De Volvo FE CNG kan nu worden gecombineerd met alle cabineversies, inclusief de nieuwe Low Entry Cab

Volvo FE LEC feiten

  • Cabine: vlakke vloer met stoelen voor maximaal vier personen, of een cabine die is geoptimaliseerd voor chauffeur en bijrijder.
  • De instaphoogte bedraagt 530 mm, 440 mm met geactiveerde knielfunctie (banden 315 / 70R22.5)
  • De deuren hebben een openingshoek van 90 graden
  • Asconfiguraties: 4x2 of 6x2 met gestuurde naloopas
  • Motoren: Volvo D8K Euro 6 250, 280, 320 of 350 pk, of Volvo G9K Euro 6 320 pk
  • Versnellingsbak: Volvo I-Shift of Allison volautomatische versnellingsbak

Meer informatie over de Volvo FE Low Entry Cab?


Neem contact op met uw vestiging