Optifleet nu ook beschikbaar als app


Renault Trucks stelt haar fleetmanagementsysteem nu ook beschikbaar als mobiele app. Daarmee hebben wagenparkbeheerders, waar ze zich ook bevinden, realtime toegang tot informatie over hun vloot.

Het op afstand volgen van het wagenpark met Optifleet is gemakkelijker dan ooit met de nieuwe mobiele Optifleet-applicatie. Met de speciale interface krijgen fleetowners met één klik toegang tot hun voertuigen op hun mobiele telefoon of tablet. Realtime fleetmanagement stelt hen in staat om het rijgedrag van de chauffeurs te optimaliseren, het wagenpark efficiënt te beheren en de bedrijfskosten te beheersen.

Optifleet bestaat uit drie modules:

  • De module Check biedt technische voertuiginformatie die vooral nuttig is om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is inclusief de Ecoscore-functie, die rijstijl bijhoudt en analyseert en aangeeft waarin actie kan worden ondernomen om het brandstofverbruik te verbeteren.
  • De Map-module lokaliseert voertuigen in realtime en analyseert gereden routes om de tijd en de gereden kilometers te optimaliseren.
  • De Drive-module biedt informatie over rijtijden en stelt transportbedrijven in staat om op Optifleet toont het individueel rijgedrag en het gebruik van de trucks (Ecoscore).

Bespaar per truck tot € 5.000,- per jaar met Optifleet

Met Optifleet biedt Renault Trucks transporteurs een kant-en-klare, realtime oplossing voor wagenparkbeheer en verlaging van de exploitatiekosten. Transporteurs kunnen sneller reageren en de winstgevendheid verhogen, terwijl hun klanttevredenheid stijgt. In de praktijk kan Optifleet volgens Renault Trucks een besparing tot € 5.000 per jaar per voertuig genereren. De Optifleet-app kan door abonnementhouders worden gedownload vanuit AppStore en Google Play en is beschikbaar voor iOS en Android smartphones en tablets.

Meer informatie over Optifleet?


Neem contact op met uw vestiging