Nijwa omarmt Stichting Ekiko tijdens opening en doneert € 15.000
Nijwa omarmt Stichting Ekiko tijdens opening en doneert € 15.000

Nijwa omarmt Stichting Ekiko tijdens opening en doneert € 15.000

" target="_blank" rel="alternate">Stichting Ekiko heeft een cheque ter waarde van € 15.000 gekregen uit handen van Wijnand Derkman en Maaike Nijhof van Nijwa Hengelo Dit geld zal besteed worden aan projecten voor pleegkinderen in de veertien Twentse gemeenten.

Op vrijdag 11 maart werd de nieuwe Nijwa vestiging Nijwa Hengelo geopend. In plaats van een cadeau werd genodigden gevraagd om een geldbedrag te doneren aan Ekiko. Met deze donatie schenkt Nijwa niet alleen geld, maar toont ook haar maatschappelijke betrokkenheid aan kinderen die in een situatie zitten waar ze niet om hebben gevraagd.

Ekiko staat voor ‘elk kind een koffer’ en richt zich op kinderen die in crisissituaties uit huis geplaatst worden. Op dat moment is er vaak geen tijd om een koffer voor ze in te pakken of is er niets om in te pakken. De grootste drijfveer achter Ekiko is deze kinderen iets eigens mee te geven. Elk kind dat niet thuis kan slapen, zou een eigen koffertje moeten hebben met eigen spullen. Zoals een tandenborstel, een pyjama, een knuffelbeer, een liedje en een schone onderbroek of luiers. Omdat alle kinderen dat nodig hebben, en om iets van thuis te hebben op het moment dat ze op een nieuwe, veilige plek verwelkomd worden. Om terug te kunnen kijken, maar vooral ook vooruit. Want de koffer is het begin van een nieuwe toekomst.

Hartverwarmend succes voor Ekiko en pleegkinderen

Wijnand Derkman, bedrijfsleider Nijwa Hengelo: “De Nijwa Groep voelt zich sterk met Twente verbonden. Onze nieuwe vestiging in Hengelo ligt centraal in onze mooie streek, op een strategische plek voor onze klanten uit de gehele regio. Ook Ekiko doet goed werk in Twente met belangrijke werkzaamheden en ondersteuning voor pleegkinderen. Deze initiatieven vinden wij belangrijk en verdienen goede aandacht en ondersteuning. Vandaar dat wij onze relaties hebben gevraagd om, in plaats van een cadeau aan ons, Ekiko en de pleegkinderen in Twente te ondersteunen. Het is een hartverwarmend succes geworden waarmee veel kinderen geholpen worden. Hiervoor willen wij onze relaties hartelijk bedanken.”

Wapke von Piekartz, bestuurslid van Ekiko, is overdonderd door het enorme bedrag als de cheque wordt overhandigd. “Hier gaan wij iets bijzonders mee doen. Het is voor ons enorm belangrijk dat ook de bedrijven in Twente zich betrokken voelen bij kinderen in een crisissituatie in onze eigen omgeving.”

ekiko-en-nijwa.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.