Finalisten NK Veiligste Chauffeur


Tijdens de halve finale van het NK Veiligste Chauffeur op zaterdag 21 april hebben tien beroepschauffeurs zich bij Volvo Trucks in Beesd gekwalificeerd voor de grote landelijke finale. Deze wordt gehouden op 9 juni 2018. Voor de halve finale waren de honderd veiligste chauffeurs van Nederland uitgenodigd.

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag. In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK. Honderd van hen kwalificeerden zich voor de halve finale. In de halve finale werden workshops gegeven en werden chauffeurs getest op hun vakkennis. Tevens werd er een reactietest afgenomen en verzorgden de chauffeurs onder begeleiding van NK-ambassadrice Laurien Verstraten een korte videopitch.

Na een spannende competitie hebben de volgende tien chauffeurs zich geplaatst voor de finale van het NK Veiligste Chauffeurs: Edso Sluijsmans, Jan Vos, Martijn Klink, Vincent ten Zijthof, Elisabeth Engberts, Dinant Mombarg, Johannes Ritsma, Nathaly Bol, Hans Thijssen en Martin Kolf.

Landelijke finale

De grote landelijke finale vindt op 9 juni plaats op de Automotive Campus in Helmond, gelegen in de Brainport Regio. Deze finale zal in vooral in het teken staan van praktijkoefeningen.

De hoofdprijs van het NK Veiligste Chauffeur is – behalve de eer om zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland te mogen noemen – een volledig verzorgde reis voor twee personen naar de Verenigde Staten. Een onderdeel van die reis is een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley.

Volvo Trucks Safety-campagne

Het NK Veiligste Chauffeur maakt deel uit van de lopende Volvo Trucks Safety-campagne. Ter gelegenheid daarvan introduceren we twee tijdelijk verkrijgbaar veiligheidspakketten voor de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. De Safety First Line en Safety First Pro Line actiepakketten zijn extra scherp geprijsd en dus in alle opzichten een veilige keuze!

Naar de Safety Lines actiepakketten