Bol Transport breidt uit met Renault Trucks T High met Carnehl Cargo Floor trailer
Bol Transport breidt uit met Renault Trucks T High met Carnehl Cargo Floor trailer

Bol Transport breidt uit met Renault Trucks T High met Carnehl Cargo Floor trailer

Transportbedrijf Bol in Hoogezand heeft voor het internationaal transport van losgestorte goederen zijn wagenpark uitgebreid met een Renault Trucks T High 4x2-trekker, compleet met hydraulisch systeem voor de bediening van een Cargo Floor oplegger. Het cabinecomfort, de scherpe prijs-kwaliteitverhouding en goede ervaringen met truckdealer Nijwa Groningen waren reden om te kiezen voor Renault Trucks.

“De Renault Trucks T High biedt veel truck voor een goede prijs”, vindt directeur-eigenaar Henk Bol. “De 480 pk-motor is perfect voor dit werk. In de techniek heb ik alle vertrouwen, ik heb meer dan een miljoen kilometer gereden met de Renault Premium die ik de afgelopen jaren had.”

Ruimte voor uitbreiding

Henk Bol wist zijn vloot in vijf jaar tijd uit te bouwen van één naar negentien trucks. De basis achter dit succes is een vast klantenbestand van slachthuizen in Nederland, Duitsland en Polen. Met het aannemen van nieuw transportwerk in losgestorte goederen, zoals houtsnippers en afval, kwam wederom ruimte voor uitbreiding, in de vorm van twee gebruikte en een nieuwe Renault Trucks T High.

Eco Cruise Control

De Renault T is standaard voorzien van een geautomatiseerde Optidriver versnellingsbak. De Renault Trucks T High van Bol Transport is bovendien uitgerust met het Fuel Eco-pakket. Dit optiepakket bevat technologische opties om het brandstofverbruik te optimaliseren, waaronder Eco Cruise Control met Optiroll dat op heuvelachtige trajecten de optimale balans vindt tussen verbruik en gemiddelde snelheid.

Royale binnenhoogte

De High Sleeper Cab heeft een verhoogd dak en vlakke vloer, wat resulteert in een royale binnenhoogte van 2.136 cm. Het Comfort Live Pack voorziet onder meer extra opbergruimte, een draaibare bijrijdersstoel, een koelkast en een voorbereiding voor tv. “We krijgen zeer positieve reacties, alle chauffeurs zouden wel op deze truck willen rijden”, aldus Henk Bol.

Nijwa Groningen en VB Trailerbouw

De combinatie van trekker en Carnehl Cargo Floor Trailer werd geleverd door Nijwa Groningen en VB Trailerbouw, beide onderdeel van de Nijhof-Wassink Groep. Nijwa bouwde de truck op met een hydraulisch systeem voor Cargo Floor en kipper. Om de trekker gemakkelijk schoon te maken na laden en lossen, is het chassis bekleed met een dichte traanplaten vloer. “Ze hebben de klus verbazingwekkend snel geklaard”, vindt Bol. “Die uitstekende service ben ik van ze gewend, ook onderhoud en reparaties worden altijd goed geregeld. Nijwa is een net, servicegericht bedrijf met goed opgeleide medewerkers. Precies die waarden die we nastreven bij Bol Transport.”

Bekijk de Renault Trucks T bol-renault-truck-360x240.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.