90-jarig jubileum Volvo Trucks
90-jarig jubileum Volvo Trucks

90-jarig jubileum Volvo Trucks

90 jaar geleden, op 20 februari 1928, werd de eerste Volvo-truck geboren: de Volvo LV40 (Serie 1 Typ A). Dit legendarisch model had een 4-cilindermotor met 25 pk vermogen en een topsnelheid van rond de 50 km/u. Het laadvermogen? Anderhalve ton.

De LV40 won onmiddellijk de sympathie van de klanten door de uitstekende betrouwbaarheid in combinatie met de goede service. Al snel volgden er 500 vrachtwagens uit deze serie. Een jaar eerder richtten Gustav Larsson en Assar Gabrielsson, met deelname van SKF, het personenautoproductiebedrijf Volvo op. Gustav Larsson werd technisch directeur, terwijl Assar Gabrielsson de functie van managing director van het nieuw gevormde bedrijf overnam.

Tegen oktober 1927, zes maanden na de start van de productie van Volvo-personenauto's van het OV4-model, besloten de partners zich voor te bereiden op de release van het eerste commerciële anderhalve ton zware voertuig, dat later de ongecompliceerde afkorting LV40 kreeg. De truck kreeg een nieuw frame, een achteras, een ophangbeugel, een houten cabine en twee wielbasissen in 3300 mm en 3700 mm.

De LV40 was de eerste Volvo-vrachtwagen uit de toekomstige serie van 500 vrachtwagens die de assemblagelijn van de fabriek van het bedrijf verliet in de buitenwijken van Göteborg. Een jaar later maakte dit eerste model plaats voor een krachtigere versie van de Volvo LV60-truck, met een laadvermogen van twee ton.

Kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu

90 jaar later is het merk Volvo Trucks vertegenwoordigd in meer dan 140 landen over de hele wereld en de meest winstgevende divisie van Volvo Group. Rode draad in de lange geschiedenis en voortdurende ontwikkeling, is dat de kernwaarden van Volvo Trucks onveranderd zijn gebleven sinds ze werden vastgesteld door de grondleggers van het bedrijf: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

Speciale jubileumeditie

Ter ere van het 90-jarige bestaan, introduceert Volvo Trucks Nederland later dit jaar een speciale editie.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen bij Volvo Trucks, Renault Bedrijfswagens en Nijwa Groep? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.



Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Nijwa Groep

{loadposition Nijwa-NieuwsbriefNL}
nijwa-90-jaar-volvo-360.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.