Toll Collect Servicepartner

Toll Collect Servicepartner

In Duitsland kennen bepaalde trajecten een tolheffing voor zware bedrijfswagens met een totale massa vanaf 12 ton: LKW Maut. Deze tolheffing geldt voor zowel binnenlandse als buitenlandse vervoerders en wordt uitgevoerd door Toll Collect.

Het Maut-tarief hangt af van de emissieklasse van het voertuig en het aantal assen. Kijk voor meer informatie en actuele Maut-tarieven op www.toll-collect.de. Voor automatische registratie en facturatie van Maut kan in het voertuig een zogenaamde On Board Unit (OBU) gemonteerd worden, zodat de chauffeur dit niet onderweg hoeft te regelen. Voordat een OBU ingebouwd kan worden, dienen zowel uw bedrijf als voertuig(en) geregistreerd te zijn bij Toll Collect (dit kan via www.toll-collect.de).

Nijwa Groep is officieel Toll Collect Servicepartner. Wij voeren dit operationeel uit vanuit onze vestigingen in Beilen en Rijssen.

Concreet betekent dit dat wij voor u de volgende diensten kunnen uitvoeren:

  • In- en uitbouwen van OBU’s
  • Doorgeven van voertuigwijzigingen, bijv. na het monteren van een roetfilter
  • Reparaties en verhelpen van storingen aan OBU’s


Informatie Toll Collect & Maut-tarieven

Vanzelfsprekend kunt u bij ons terecht met al uw vragen over Maut en Toll Collect. Wij informeren u graag. Voor al onze diensten, meer informatie en actuele tarieven kunt u terecht bij uw Nijwa-vestiging, of rechtstreeks bij

Nijwa Beilen

Ellen Steunebrink
Tel.: 0593-53 82 00

Nijwa Rijssen

Derk-Jan Timmerman
Tel.: 0548-53 80 80


OBU Servicepartner voor België

Ook België kent een tolsysteem. Voor trucks vanaf 3,5 ton wordt tol geheven op autosnelwegen en een aantal regionale en gemeentelijke wegen. De organisatie hiervan, inclusief het verstrekken en innemen van de OBU-kastjes, wordt uitgevoerd door Satellic.

Inbouwen OBU voor België

Als eigenaar/gebruiker dient u zelf voor elk voertuig een OBU aan te schaffen. Onze specialisten van de Nijwa Groep verzorgen graag voor u de inbouw van deze OBU’s.

Voordelen van inbouw OBU door Nijwa

  • Geen losse stroomdraden door de cabine
  • Minder kans op storing (en daarmee boetes)
  • Inbouw voldoet aan richtlijnen van ADR/ATEX


Neem contact op met een van onze vestigingen voor een inbouwafspraak. Wij helpen u graag verder.

Kijk hier voor meer informatie over tolheffing in België.

Neem contact met mij op Ik wil meer informatie


Terug naar het dienstenoverzicht