Advies & Rendement

Nijwa Groep zorgt dat de exploitatie van uw wagenpark inzichtelijk is. Wij kijken op voertuigniveau hoe uw wagenpark presteert. Ook kijken we naar de rijstijl van de chauffeur. Door te monitoren kunnen wij gericht advies geven. Soms kunnen enkele adviezen al tot een enorme besparing leiden.

Brandstofmanagement

Brandstofmanagement
De kosten van brandstof vormen bijna 25 procent van de kilometerkostprijs. Het terugdringen van het brandstofverbruik is, los van de olieprijs, noodzaak. Het is één van de terreinen waar winst te behalen is. Nijwa Brandstofmanagement zorgt ervoor dat de exploitatie van uw wagenpark inzichtelijk wordt. Door continu te monitoren en te rapporteren kan, onder meer met behulp van Dynafleet, het brandstofverbruik van uw truck of bedrijfswagen in combinatie met de rijstijl van de chauffeur geanalyseerd worden en verbeterd. Door een goede voertuiginstructie en een Code 95 cursus zuinig rijden kunnen brandstofbesparingen tot 10 procent worden gerealiseerd.

Besparen met truckservice en trailerservice

truckservice en trailerservice
De truckservice en trailerservice van Nijwa Groep is zodanig ingericht dat we voortdurend kunnen letten op besparingsmogelijkheden. De service omvat onder meer het uitlijnen van complete combinaties, systemen voor het meten van de bandenspanning, tot en met het juist afstellen van spoilers. Zo leidt het correct uitlijnen van voertuigcombinaties direct tot een grote reductie op de exploitatiekosten.

Uit onderzoek blijkt dat veel combinaties niet juist zijn uitgelijnd, met een oplopend brandstofverbruik tot gevolg. Zo blijkt uit een test van bandenfabrikant Michelin dat het meerverbruik van een niet goed uitgelijnde combinatie in het ergste geval oploopt tot 15 procent. De cijfers zijn schokkend, want 80 procent van de bandenslijtage van de vooras wordt veroorzaakt door de scheefstand van de achteras of door de scheefstand van assen van de oplegger. Besparingen door correct uitgelijnde voertuigcombinaties geven dus direct een grote reductie op de exploitatiekosten.

Wagenparkbeheer

wagenparkbeheer
Nijwa Groep biedt volwaardig wagenparkbeheer. De intensieve begeleiding van onze experts en alle services die Nijwa Groep biedt, streven naar een zo groot mogelijke efficiëntie. Het verhogen van uw rendement is onze doelstelling. Het beheer van uw wagenpark begint met na een uitgebreide klantscan. Na een grondige analyse volgt een op maat gesneden voorstel. Daarin zijn alle diensten betreffende het wagenparkbeheer opgenomen.

Belangrijke onderdelen zijn onder meer:

  • Het beheer van reparatie en onderhoudscontracten
  • Driver development (cursus Code 95)
  • Fuelmanagement
  • Schadebeheer- en management
  • Bandenmanagement


Neem contact met mij op

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com